Arròs caldós amb congre

Ingredients:

  • Un congre tallat a rodanxes, del melic al cap
  • Dues cebes grosses tallades en juliana
  • Dues patates a làmines
  • Tres grapats de pèsols
  • Tants grapats d’arròs com de persones, i un amés per la cassola

Per la picada:

  • Un grapat d’alls pelats
  • Una branca de julivert
  • Un parell de cullerades grosses de tomata
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • Un pebrot vermell ratllar

Elaboració:

Aigua bullint. Escaldar els pèsols i els reservem.

S’esmorteeix la ceba a la cassola; tot seguit afegim la picada i les patates. Anem remenant fins que tot prengui una mica de color.

Hi afegim l’aigua bullint; després, els pèsols, l’arròs i finalment el congre. Ho deixem coure fins que sigui cuit.

Com que és un arròs caldós i s’ha de menjar en cullera, cal que sempre tingui un excés de suc. S’ha de menjar immediatament i procurar que el gra d’arròs quedi grenyal (una mica cru)

Per gentilesa de Espai del Peix. Servei d’Atenció al Visitant.

Moll Pesquer s/n – Port de Palamós

[email protected]